Nyt fra foredragshylden: Arbejder du over eller under algoritmen?

Kigger man ind i fremtidens arbejdsmarked kan man se markeringerne af nye skel, der sætter sig igennem, og bliver medbestemmende for, hvor meget man kan tjene, hvilke rettigheder og privilegier man er tilstedet, hvordan man arbejder og organiserer sig, hvem man arbejder med og ikke mindst hvordan arbejdet bidrager til et værdigt og udviklende liv.

En prisme for den nyfordeling er algoritmen. Som en slags metafor for et generelt snit, der kan trækkes gennem arbejdsmarkedet. For på den ene side har vi de typer arbejde (viden, metoder, redskaber, organisationer), der bidrager til at udvikle algoritmerne, og derfor de software interfaces, der følger os gennem hverdagen på tværs af de digitale enheder vi benytter os af. På den anden side opstår et voksende marked for de typer arbejde, der styres og koordineres af algoritmer. Fra den moderne lagerarbejder til dem, der løser projektopgaver på UpWork eller dem, der kører Uber taxa og bringer vare ud for Irmas nye tjeneste Fetch.

Kort sagt ser vi konturerne til nye klasseskel. Arbejder du over eller under algoritmen? 

Denne nye foredragssession beskæftiger sig med at synliggøre, hvor og hvordan dette snit sætter sig igennem, men berører derudover disse aspekter:

  • Succes – og risikoscenearier på hver sin side af algoritmen.
  • Nye kompetencekrav, der opstår for den moderne arbejder.
  • Bud på en ny støttestruktur fra fagforeninger til efteruddannelse.

Foredraget leveres i den korte 30 min udgave, eller den længere og mere interaktive på en time.

//Christian Ingemann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *